Röstyoga

m13f

Röstyoga är något som funnits i tusentals år men är relativt nytt i vår kultur. För många är sång och röst förknippat med prestation men röstyoga handlar inte alls om hur din röst låter utan om ett nyfiket observerande av hur din rösts vibrationer påverkar och helar din kropp.

Ljud är nämligen vibrationer och eftersom vår kropp mestadels består av vätska fortplantar sig vibrationerna snabbt genom kroppen. Med hjälp av att ljuda kan vi hela och balansera vår egen kropp.

I röstyoga arbetar vi med toning av vokaler och konsonanter ofta knutet till enkla övningar från kundaliniyogan och med chanting av olika mantran. Dessutom arbetar vi mycket med suckar och gäspningar som är kroppens naturliga sätt att släppa på spänningar och få mer energi.

Röstyoga är ett effektivt sätt att slappna av, hitta djupandningen, få mer energi samt ta plats med rösten i hela sin kropp.

Maria Hagberg är sedan i mars -2105 diplomerad röstyogainstruktör för Ulrica Gulz på Shanti Yoga i Västerås.

Singing Being håller kontinuerligt i kurser och workshops i röstyoga för privatpersoner och företag.

Röstyoga kan bokas till företag som en friskvårdsaktivitet (avdragsgillt). Paket skräddarsys efter era behov, utifrån om ni vill boka en enstaka workshop (2 – 3 timmar) eller boka en återkommande aktivitet 1 – 1 1/2 timme i veckan.

Exempel på företag som anlitat Singing Being för röstyoga:

Mars 2015: Röstyoga som friskvård på Volvo vid 3 tillfällen, 1 timme/gång, vilket var en uppskattad aktivitet som stresshantering.

Röstyogaworkshop på Qoola Qvinnors konferens i Kroatien 2/9-2015

Röstyogaworkshop på Qoola Qvinnors konferens i Kroatien 2/9-2015

 

 

 

 

 

 

 

För aktuella kurser och workshops i röstyoga – Se rubriken ”Aktuellt” 

Kontakta oss för mer information