Om Maria

Röstterapeut och artist

17622677_10154196689076036_547535299_oSinging Being startades och drivs av Maria Hagberg, sångpedagog med passion för att inspirera människor att hitta och uttrycka sin inre röst. Maria har under flera år som sångpedagog sett den nära kopplingen mellan din röst och den du är. Maria kallar sig röstterapeut eftersom när man utvecklar sin röst inte kan undgå att komma i kontakt med sitt undermedvetna, känslor som man tryckt tillbaka. För Maria har sången alltid varit hennes kanal för att uttrycka sig och sina känslor. Även då det varit tufft på olika områden i livet har hon alltid kunnat återvända till sången för att hitta tröst, läkning och ny styrka.

En kanal har också varit att skriva låtar och även Marias texter uppmuntrar dig till att lyssna inåt på din egen röst och inspirerar till att våga gå din egen väg, trots alla normer och prestationskrav som finns i samhället. Våren 2016 släppte hon det rosade albumet ”Jag vill bara vara”. I Indien i januari 2017 spelade Maria också in två nya låtar: ”Remember who you are” och ”Peace on earth” som kommer släppas som singlar.

Vare sig Maria arbetar som sångerska, röst/sångcoach, körledare eller låtskrivare är hennes fokus alltid att inspirera människor att växa och utveckla sin fulla potential.

Maria har 5 års utbildning till musiklärare med inriktning sång och rytmik vid musikhögskolan i Örebro. Hon har 8 års erfarenhet av att arbeta som sångpedagog, både med barn, ungdomar och vuxna. Under den tiden har Maria utvecklat sitt holistiska sätt att arbeta med sång utifrån ett fokus på att sjunga för att må bra och utvecklas som människa.

Maria har också vidareutbildat sig inom ”Feldenkrais och rösten” samt i ”Röstyoga”, vilka båda är metoder som sätter utforskande av kropp, röst och andning i centrum och går ut på att det inte finns något rätt eller fel. Kroppen är vårt instrument när vi sjunger och det är viktigt att vi kommer ihåg att det inte bara är de två små stämbanden i halsen som ska göra hela jobbet.

Du kan även boka Maria som sångerska, kontakta oss för mer information.

Jag vill bara vara

Ett program där Maria spelar låtar från sin skiva ”Jag vill bara vara” och delar med sig av egna livserfarenheter och visdomar. Ett inspirerande och tankeväckande musikprogram.

Sångerska vid livets stora skeden

Du kan boka Maria till dopet, begravningen eller bröllopet. Hon har stor erfarenhet och fina recensioner från att sjunga vid dessa sammanhang och har också en stor repertoar för detta. Har ni någon som kompar så sjunger Maria eller om det passar er bättre så kan Maria också kompa sig själv på gitarr eller piano.

Mingelmusik

Om ni behöver mingelmusik till något sammanhang kan ni boka Maria som sångerska och pianist. Om ni vill boka ett helt band kan Maria ta med sig fler musiker.