Lyssna på din inre röst och vägvisare

m16fHur gör man för att lyssna till sin inre röst om man för länge sedan slutat lyssna?

Jag har hela mitt liv trott att alla andra har mina svar. Jag har förvirrat famlat mig fram genom livet. Någonstans där inne har ändå den inre rösten fått visa ungefär åt vilket håll jag ska och den har framför allt fått komma till uttryck i mina sånger.

Hur ska jag identifiera min inre röst från alla andras röster? Hur ska jag veta vilken röst som är min?

Det gäller att lyssna på rätt ställe, i hjärtat, istället för att försöka tänka ut vad som är rätt för det går aldrig. Tankarna har inte den informationen som ditt hjärta har. Om tankarnas röster är som kulsprutor är ditt hjärtas röst som en mjuk smekande viskning som såklart inte hörs bakom alla dessa kulsprutor. Därför behöver du stilla dig och dina tankar för att kunna höra ditt hjärtas röst, meditera, andas, komma ner i kroppen, hitta ett lugn. Du behöver komma djupt ner i kroppen, ner i rötterna, långt bort från tankarnas malande i huvudet. Så att du kan höra din inre visdom viska till dig.

Känn dig lugn och jordad, du ska ingenstans, du behöver inte fly från kroppen för att överleva, du behöver ”bara” finnas, bara vara. När du är i det lugnet kan du börja lyssna efter ditt hjärtas mjuka, smekande viskning. Du kan varsamt börja föra en dialog med ditt hjärta där du ställer frågorna och hjärtat ger svaren.

 

Djupt i ditt hjärta finns en röst
En röst som vet
Men som kanske blivit glömd
 
Om du lyssnar noga nu
Så hör du nog
Hur den viskar till dig
 
Sanningen, det finns bara en väg till sanningen
Dom svaren du söker finns inom dig
I ditt hjärta finns svaren till sanningen
 
Du kanske ljugit många år
För dig själv
Men nu vill du förstå
 
Förstå att ingen annan vet
Din hemlighet
Det är bara du som vet
 
Sanningen, det finns bara en väg till sanningen
Dom svaren du söker finns inom dig
I ditt hjärta finns svaren till sanningen
 

Den här låten ”Sanningen” finns med på min nya skiva ”Jag vill bara vara” som kommer ut inom kort.

Jag önskar er alla en fin nymåne i Skorpionen idag den 11/11! Symboliskt datum dessutom, ettan står för ny början och här är den fyrdubblad! Nymåne är en bra tid för nystart och för att gå inåt och fråga vad det är du verkligen vill. Vi är kallade till djupet av vårt undermedvetna, att avtäcka vår djupaste längtan och konfrontera oss med de essentiella skorpionska frågorna: Varför är jag här? Vad har allt för mening? Veta att jag kommer att dö, hur kan jag leva livet fullt ut?

Eftersom sanningen kommer från djupet av våra känslor och instinkter är det inte säkert att den låter rimlig och att egot accepterar den. När du kommer i kontakt med vad du verkligen vill kanske du till och med blir riktigt rädd, men då vet du i alla fall att du är känslomässigt engagerad. Här i väst är vi tyvärr vana vid att vara rädda för starka känslor och misstro våra instinkter. Vi är rädda för att vara i kontakt med våra känslor, fastän det är då vi lever fullt ut. Istället hamnar vi i depression och ett mellanmjölk-tillstånd.

Är du redo att tända din passion? Denna kraftfulla nya början som vill initieras innebär att ta risker.  Risken att gå ut ur din comfort zone, känna din rädsla, lita på och agera på dina instinkter. Risken att sjunka ner i skorpionens mörker , släppa dina gamla mönster och försvar, dina gamla idéer om vad du tror att du borde vilja och vad du tror att du borde vara.

Är du redo att leva ditt liv utifrån din inre röst och din djupaste längtan?

All lycka till dig!

/Maria Hagberg

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *